Bruker du syre på huden din?

Mange ansiktskremer og andre hudpleieprodukter inneholder syre. Noen av disse syrene kan ha store konsekvenser om det ikke brukes riktig.

 

Jeg deler opp syrene i to katogorier: Fettsyrer og sol-ømfintlige syrer

 

Fettsyrer er helt trygt å bruke, og du trenger ikke bekymre deg. Derfor skal jeg ikke gå nærmere inn på dette.

 

Sol-ømfitlige syrer er derimot  veldig viktig at man bruker riktig.

Den gjør nemlig huden opp til 50% mer sensitiv mot UV stråler og man skal alltid bruke solkrem som har høy faktor med denne syren. Helst faktor 50.  Dette gjelder også noen kremer kjøpt i Norge, da selgere dessvere informerer alt for dårlig om dette, og man kan ende opp med solskader mye lettere enn til vanlig. Jeg vil jo ikke at noen skal ødelegge huden sin! Disse syrene må ikke må forveksles med sterke industrielle syrer slik som saltsyre og svovelsyre.

sun drawing
Licensed from: antkevyv / yayimages.comSol-ømfintlige syrer deles igjen opp i tre katogorier. AHA, BHA og C-vitamin. Under er en liste over hva du skal se etter på produktene dine om de inneholder noen av disse syrene, og hva det er

AHA: (alpha hydroxy acid) Dette er en naturlig syre som forekommer av en kjemisk forbindelse i frukt, melk og sukkerrør.

Glycolic acid, lactic acid, citric acid (c-vitamin), 2-hydroxyoctanoic acid, malic acid, tartaric acid

BHA:  (beta hydroxy acid) Finnes naturlig i frukt, melk og yogurt.

salicylic acid, salicylate, sodium salicylate, trethocanic acid, tropic acid, willow tree bark, benzoic acid, butyric acid

C-vitamin Reduserer rynke, booster effekten av solkrem. Er ofte i produkter som inneholder AHA/BHA (mer om dette kommer senere)

 

Jeg vet dette høres veldig komplisert ut, men følger du listen er du trygg. På noen koreanske produkter står det ikke engelsk. Det du kan gjøre da er å sjekke opp ingredienslisten her Det er Anbefalt å bruke syrer i de månedene det er "R" i. (januaR, februaR..) Du kan fint bruke syrer resten av året også, bare du er ekstra nøye med solkrem på sommeren.

Hva er disse syrene godt for?

Blandt annet å forebygge aldring av huden, fjerne døde hudceller, fornye hudceller, mykere hud, minske kviser, blackheds og whiteheads, ja til og med vorter. I tillegg kan det hjelpe på eldre hudskader og pigmentasjon, samt senke oljeproduksjonen i huden

Det er med andre ord mange gode grunner for å bruke syre.

AHA syrer passer best for eldre hud, og BHA passer best for yngre hud.

Det finnes også egne produkter som er spesielt for syrebehandling. (eks denne) Når disse produktene brukes, må man vente 30 min etter påført produkt før du fortsetter hudpleierutinen din. Sterke c-vitamin produkter skal virke i opp til 20 minutter før man fortsetter hudpleierutinen. Disse bør oppbevares i kjøleskap

Hvor ofte må jeg bruke solkrem med syre?

Du bør smøre deg med høy faktor om morgenen hver dag, uansett vær. Ved sterk sol bør du smøre deg ca hver time eller etter behov.

Også i perioden etter syrebruk bør du bruke solkrem, pågrunn av ettervirkninger i huden. Dette kan henge igjen i huden i opp til 14 dager

 

Slike syrer finnes i veldig mange produkter i Korea. Ønsker du ikke å bruke syrer, så er det selvfølgelig et bredt utvalg produkter uten dette. Personlig syntes jeg syre virker bra av hva jeg har prøvd foreløbig, og kommer til å fortsette med å bruke dette. Hvem vil vel ikke ha en vakker hud? :)

Hva tenker du om syre på huden?

#syre #Hudpleie #koreansk #kosmetikk #AHA #BHA #c-vitamin #korea #sol #solkrem

 

2 kommentarer

Charmaine

11.08.2015 kl.13:47

Hei.

Har problem med oppsamling av talg i ansiktet. Legen anbefalte meg å bruke en type a-vitamin syre krem. Finnes dette i noe koreansk kosmetikk?

koreabeautyblog

01.09.2015 kl.18:06

Charmaine: Hei. Ja det finnes masse produkter med det :)

Skriv en ny kommentar

koreabeautyblog

koreabeautyblog

24, Halden

Her deler jeg mine produktanmeldelser med koreanske produkter. Dere får gode tips og anbefalinger og en innføring til den koreanske verden! Jeg er ikke forhandler eller sponset, jeg syntes bare koreansk kosmetikk er utrolig morsomt!

Norske blogger Follow Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no Blopp.no SEO-Ping

Kategorier

Arkiv

hits