pH- og hva det har å si for huden din

Ja, dette høres ut som en kjedelig naturfagtime, men kan være greit å være litt bevisst på.

 

Hva er pH?

pH, forkortelse av latin pondus Hydrogenii eller potentia Hydrogenii (pondus - vekt el. potentia - styrke, hydrogenium - hydrogen), er en måleenhet for surhetsgrad i vannløsninger. En nøytral løsning, rent vann, har en pH på 7. Løsninger med pH under 7 er sure, de som har pH over 7 er basiske. De fleste stoffer har pH mellom 0 og 14, men pH-verdier under null og over 14 forekommer.

(wikipedia)

Beautiful young woman with hands in water
Licensed from: BDS / yayimages.com

PH og hudpleie

Hudens funksjon er blant annet å beskytte oss mot ytre påvirkninger som sol, kulde og hudirritasjoner, samtidig som den bidrar til å forhindre uttørring og regulere kroppens temperatur. Huden vår har også en spesiell egenskap - overflaten er noe sur. I gjennomsnitt har frisk hud pH på 5,5. Den noe sure pH-verdien på hudens overflate bidrar til å holde organismer som kan forårsake tørrhet og hudirritasjoner borte, ettersom disse ikke trives i dette friske miljøet. Vi sier at huden har en naturlig, beskyttende syrekappe / beskyttelsesbarriere.

(sebamed)

Ikke alle hudpleieprodukter har en pH på på 5,5, og det kan føre til at huden føles tørr, spesielt om du er sensitiv. Det går helt fint for de fleste å bruke for eksempel en ansiktsrens med høyere pH, men det er veldig lurt at du bruker en toner etterpå. En toner har blandt annet egenskapen med å stabilisere pHen i huden. Det du bør unngå, er vanlig såpe i ansiktet, da dette vil tørke ut huden, og kan til og med ødelegge hudens naturlige beskyttelseslag. Er du godt voksen bør du gå for en noe høyere pH verdi

PH verdien forandrer seg igjennom livet

Du har kanskje sett mange reklamer for produkter med pH 5,5 men visste du at pH-verdien i huden forandrer seg igjennom livet? Et helt spedbarn vil ha en pH rundt 7. Dette vil derimot forandre seg ganske raskt, som vil beskytte barnet mot ytre påkjenninger. Når man kommer i puberteten vil pH-en forandre seg på nytt pågrunn av hormonforandringer i kroppet fram til 20-årene, og man vil få en Ph mellom 4,6-6. Når man blir godt voksen svekkes imunforsvaret, og PH-en vil nok en gang forandre seg og vil da havne på rundt 7.

Andre grunner til at PH forandrer seg

Din pH verdi i huden kan forandre seg om du er syk, går på medisiner, har en hudsykdom eller hudproblemer (eks rosacea). Kosthold og sigaretter kan også ha en innflytelse på dette

 

Hvordan kan man selv sjekke PH i produkter?

Du kan få kjøpt PH-papir på apoteket, eller en elektronisk PH-måler  eks. her

 

 

#ph #phtest #hudbalanse #phnivå #hudpleie #skincare #alder

4 kommentarer

http://hevhodet.blogg.no/

17.08.2015 kl.02:17

Så nyttig innlegg :)!! 👍 Kjempe bra.

🌃 natta og sove godt! Ha en fin start

På uka ;)

koreabeautyblog

17.08.2015 kl.02:29

http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk for det! Ønsker det samme til deg :)

evithedreamer

17.08.2015 kl.09:57

Helt enig med kommentaren over her! Nyttig og fin innlegg :) Viktig å tenke på ph verdier i produktene man bruker! God mandag!

koreabeautyblog

17.08.2015 kl.18:33

evithedreamer: Så hyggelig! Tusen takk! God mandag til deg og :)

Skriv en ny kommentar

koreabeautyblog

koreabeautyblog

24, Halden

Her deler jeg mine produktanmeldelser med koreanske produkter. Dere får gode tips og anbefalinger og en innføring til den koreanske verden! Jeg er ikke forhandler eller sponset, jeg syntes bare koreansk kosmetikk er utrolig morsomt!

Norske blogger Follow Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no Blopp.no SEO-Ping

Kategorier

Arkiv

hits